Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darált hús
- 4 dl tej
- só
- bors
- 10 dkg sonka
- 1 marék bazsalikom
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl tejszín
- parmezán
A lisztet a 3 tojást és a 2 evőkanál olívaolajat összekeverjük majd adunk hozzá még 2 evőkanál vizet, pici sót és tésztát gyúrunk belőle. Betesszük a hűtőbe 30 percre pihenni amíg elkészítjük a tölteléket is. A darált húst összekeverjük az apróra kockázott hagymával és fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és beleütjük a tojást is. Állni hagyjuk amíg kinyújtjuk a tésztát. 30 perc elteltével kivesszük a tésztát és lisztezett nyújtódeszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. (Kb. 2-3 mm) Kis kockákat vágunk amikbe aztán beletöltjük a húst. A kockákat én kb. 5x5 cm-re vágtam és 1 púpozott teáskanálnyi húst töltöttem beléjük. A csomagolást rád bízom. Én a csúcsokat illesztettem össze és kicsit megvizeztem azokat a részeket amiket összetapasztottam. Forrásban lévő vízbe főzzük ki kb. 15 perc alatt majd szedjük tányérokba és öntsük nyakon a szósszal, szórjuk meg parmezánnal.
A szósz.... :)
Olívaolajon pirítsunk meg 1 gerezd zúzott fokhagymát, szeleteljük fel a sonkát és ezt is adjuk az olajhoz. Pirítsuk kicsit aztán öntsük le a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és dobáljuk bele az aprított bazsalikomot. Ha szükséges liszttel sűrítsük be a szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése