Hozzávalók:
- kb. 15 szelet sonka (nem száraz, a szaftosabb fajta) v. angol szalonna
- 1 csomag saláta mix
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 3 dl tej
- 1 db tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
A lisztet, a sütőporral, a sóval, a tejjel és az olvasztott vajjal kikeverem majd ráütöm a tojást és azzal is csomómentesre keverem. Egy palacsintasütőt előveszünk és megkenjünk olajjal majd hagyjuk felmelegedni a tűzhelyen. Ha már sistereg tegyük rá a sonkát vagy az angol szalonnát és erre kanalazzunk a tésztából. Én vettem mini tükörtojás sütőt aminek kb. tenyérnyi nagyságú a felülete és ebbe a sütőbe tettem egy kisebb merőkanállal a tésztából. Süsd meg mindkét oldalát majd tedd a tányérra és így tovább a többi palacsintát. Helyezz annyit egymásra amennyi beléd fér és a tetejére halmozd a salátát is. Én készítettem tartármártást is, hogy ne legyen túl száraz. Megkentem a palacsinták tetejét és így építettem egymásra őket.
Tartármártás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése