2013. október 2.

Csirkehúsleves

Hozzávalók:
  • 1 csomag csirkehúsleves mix (szárny, comb, nyak, zuza...stb.)
  • 6 db répa
  • 3 db fehér répa
  • 1 db zellergumó
  • 2 kisebb karalábé
  • 1 db krumpli
  • 2-3 fej gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • kurkuma
  • chili
  • köménymag egészben
Minden húsleveshez ezek a hozzávalók szükségesek, a húst nyugodtan változtasd meg. Pulykából, tyúkból is isteni de a marha is közismert. :) Minél több húst használsz, annál finomabb lesz a leves.
Engedjük félig vízzel a fazekat és tegyük bele a húst. Főzzük kb. 15 percig amíg el kezd forrni és kanalazzuk le róla a habot. Vegyük kisebb fokozatra (nálam 1-es, 2-es) és lassú tűzön csak gyöngyözzön tovább de semmiképpen ne forrjon mert akkor csúnya zavaros lesz. A zöldségeket pucoljuk meg és adjuk a leveshez őket. A hagymát, a fokhagymát, a krumplit és a gombát egészben adjuk hozzá. A zellergumót és a karalábét negyedeljük fel és úgy tegyük a levesbe a répákat pedig ízlés szerint vágjuk fel. Kb. 1 órán át főzzük amíg megpuhulnak a zöldségek. Adjunk hozzá sót, borsot (egészben) és a köménymagot is. Szoktam még beletenni chilit is, hogy még intenzívebb legyen. A petrezselymet beleteheted úgy ahogy van vagy használj "fűszer-tojást" (Olyasmi mint a tea-tojás csak nagyobb.) hozzá. A kurkumát csak azért teszem bele mert attól szép sárga lesz a színe. Nem kell túlzásba vinni, éppen csak egy picit szórjunk bele. Ha nagyon elfőtt a víz azt pótoljuk még. Ha nem lenne elég intenzív az íze javítsd fel egy kis ételízesítővel vagy leveskockával de ha ezeket az alapanyagokat mind felhasználod akkor nem lesz rá szükséged. :)
Törekedjünk a természetességre. :P
Tálaláskor én mindig átszűröm a levest, nem jó ha ráharapsz egy szem borsra. Most nem bors mártást készítettünk. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése