Hozzávalók:
- 2 db kisebb padlizsán
- 1 marék rizs
- 1 fej vörös hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db kaliforniai paprika
- 4 db koktél paparadicsom
- 250 g darált hús
- só
- bors
- olívaolaj
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál pirospaprika
- reszelt sajt
Vágjuk fel hosszában a padlizsánt és kanalazzuk ki a belsejét. Próbáljuk meg egyben kiszedni mert szükségünk lesz rá a töltelékben és nem hátrány ha esztétikailag is jól néz ki. :)
Tegyük félre a padlizsánhajókat amíg elkészítjük a tölteléket is. A rizst tegyük fel a hagyományos módon főni. A hagymát olívaolajon pirítsuk meg majd adjunk hozzá a darált húst. Kockázzuk fel a kikanalazott padlizsánt és adjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát is. Aprítsuk fel a kaliforniai paprikát,a paradicsomot és jól pirítsuk meg. Öntsük nyakon a joghurttal és forraljuk össze. Ha elkészült a rizs adjunk hozzá egy csapott evőkanál pirospaprikát is és forgassuk bele a húsba. Keverjük jól össze és ezt a keveréket használjuk fel a töltésre. Jól pakoljuk meg a padlizsánt majd tegyük be 180 fokos sütőbe 30 percig sülni. Én letakartam alufóliával, hogy ne száradjon ki. Ha letelt a fél óra szórjuk meg reszelt sajttal a tetejét és dugjuk vissza a sütőbe 200 fokra még 10 percig.
Mivel a töltelék a joghurttól elég szaftos így nem igényel más köretet esetleg szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése