2013. október 4.

Marcipános gofri vaníliás tejszínhabbal

Hozzávalók:
  • 10 dkg marcipán
  • 15 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1,5 tk sütőpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
A finomra reszelt marcipánt összekeverjük a vajjal, a cukorral és egy csipet sóval majd habverővel krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és adagonként belekeverjük a tojásos keverékbe. A legvégén belekeverjük a tejet is.
Felmelegítjük a gofri sütőt de kenjük be a felületét egy kis olajjal is. Süssük ki a gofrikat. Közben készítsük el a habot úgy, hogy habverővel keményre verjük a vaníliás cukorral és az aromával. Halmozzunk habot a gofri tetejére és már fogyaszthatjuk is.

Feldobhatjuk egy kis narancsdzsemmel is, én a marcipános narancskrémet választottam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése