Hozzávalók:
- 10 dkg marcipán
- 15 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- só
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1,5 tk sütőpor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vaníliaaroma
A finomra reszelt marcipánt összekeverjük a vajjal, a cukorral és egy csipet sóval majd habverővel krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és adagonként belekeverjük a tojásos keverékbe. A legvégén belekeverjük a tejet is.
Felmelegítjük a gofri sütőt de kenjük be a felületét egy kis olajjal is. Süssük ki a gofrikat. Közben készítsük el a habot úgy, hogy habverővel keményre verjük a vaníliás cukorral és az aromával. Halmozzunk habot a gofri tetejére és már fogyaszthatjuk is.
Feldobhatjuk egy kis narancsdzsemmel is, én a marcipános narancskrémet választottam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése