2013. október 4.

Darázsfészek

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag élesztő
  • 40 g vaj
  • 40 g cukor
  • 2,5 dl langyos tej
  • csipet só
Töltelékhez:
  • 140 g cukor
  • 150 g vaj
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor


Az élesztőt morzsoljuk össze és tegyük egy öblösebb bögrébe egy csipet cukorral. Langyos tejet öntsük rá kb. 1 decit és keverjük szépen össze majd tegyük meleg helyre. 10-15 perc alatt fel kell, hogy fusson.
A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a tojást, a vajat, a cukrot és a csipet sót majd a felfutott élesztőt is. Gyúrjuk szépen össze és adjunk hozzá annyi tejet amennyit felvesz a tészta, ez kb. 2-2,5 dl lesz. Miután szépen meggyúrtuk a tésztát, takarjuk le a tálat és tegyük meleg helyre pihenni kb. 30-40 percet. Picit meg fog emelkedni a tésztánk. Gyúródeszkára fordítsuk ki miután letelt az idő és nyújtsuk ki körülbelül 1/2 centisre. A 150 g vajat keverjük ki a 140 g cukorral és ezzel a töltelékkel kenjük meg a tésztát majd a hosszabb felétől kezdve kezdjük el betekerni. Egy hosszú kukacot fogunk kapni amit aztán 2 centis vastagságúra szeletelünk. Ezeket a szeleteket fektessük tepsire és hagyjuk szintén pihenni 20-30 percet, most is meg fognak nőni a szeletek. :)
Melegítsük elő a sütőt és 160 fokon süssük, 20 perc eltelte után amikor már pirul a tetejük meg kell locsolnunk a vaníliás-cukros tejjel. (1 dl tejbe keverjük bele a 2 csomag vaníliás cukrot) Még hagyjuk bent 10 percig aztán ki is vehetjük.
Nagyon finom és nagyon egyszerű...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése