Hozzávalók:

- 400 g liszt
- 2 tojássárgája
- 1 csomag élesztő
- 40 g vaj
- 40 g cukor
- 2,5 dl langyos tej
- csipet só
Töltelékhez:
- 140 g cukor
- 150 g vaj
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a tojást, a vajat, a cukrot és a csipet sót majd a felfutott élesztőt is. Gyúrjuk szépen össze és adjunk hozzá annyi tejet amennyit felvesz a tészta, ez kb. 2-2,5 dl lesz. Miután szépen meggyúrtuk a tésztát, takarjuk le a tálat és tegyük meleg helyre pihenni kb. 30-40 percet. Picit meg fog emelkedni a tésztánk. Gyúródeszkára fordítsuk ki miután letelt az idő és nyújtsuk ki körülbelül 1/2 centisre. A 150 g vajat keverjük ki a 140 g cukorral és ezzel a töltelékkel kenjük meg a tésztát majd a hosszabb felétől kezdve kezdjük el betekerni. Egy hosszú kukacot fogunk kapni amit aztán 2 centis vastagságúra szeletelünk. Ezeket a szeleteket fektessük tepsire és hagyjuk szintén pihenni 20-30 percet, most is meg fognak nőni a szeletek. :)
Melegítsük elő a sütőt és 160 fokon süssük, 20 perc eltelte után amikor már pirul a tetejük meg kell locsolnunk a vaníliás-cukros tejjel. (1 dl tejbe keverjük bele a 2 csomag vaníliás cukrot) Még hagyjuk bent 10 percig aztán ki is vehetjük.
Nagyon finom és nagyon egyszerű...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése