Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- olívaolaj
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 dl zöldségalaplé (2 db húsleves alaplé kocka)
- néhány szelet bacon, barna kenyér és sajt a tálaláshoz
A hagymát az olívaolajon picit megpirítjuk majd felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük az ízesítő kockákat vagy ha húslevest használunk akkor elég víz helyett azzal felönteni. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szerecsendiót is. Forraljuk fel majd öntsük bele a tejszínt amivel szintén egyszer összeforraljuk. Tegyük félre amíg rápirítunk a baconre. Amíg pirul a bacon reszeljünk sajtot, szórjuk meg vele a kenyeret és pirítsuk meg sütőben. Tálaláskor a levesbe bele dobáljuk a bacon csipszet és mellé tálaljuk a pirítóst is.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése