2013. október 13.

Ír póréhagymaleves bacon csipsszel, sajtos pirítóssal

Hozzávalók:
  • 2 szál póréhagyma
  • olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 dl zöldségalaplé (2 db húsleves alaplé kocka)
  • néhány szelet bacon, barna kenyér és sajt a tálaláshoz
A hagymát az olívaolajon picit megpirítjuk majd felöntjük 1 liter vízzel és beletesszük az ízesítő kockákat vagy ha húslevest használunk akkor elég víz helyett azzal felönteni. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szerecsendiót is. Forraljuk fel majd öntsük bele a tejszínt amivel szintén egyszer összeforraljuk. Tegyük félre amíg rápirítunk a baconre. Amíg pirul a bacon reszeljünk sajtot, szórjuk meg vele a kenyeret és pirítsuk meg sütőben. Tálaláskor a levesbe bele dobáljuk a bacon csipszet és mellé tálaljuk a pirítóst is.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése