Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 8 evőkanál búzadara
- 3 tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g olvasztott vaj
- fél citrom reszelt héja
- csipetnyi sütőpor
- mandulaaroma (elhagyható)
- málnaszörp
- cukor ízlés szerint
- burgonyakeményítő
A tejet óvatosan forraljuk fel majd adjuk hozzá a búzadarát és főzzük 5-10 percig amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. Ha kész, tegyük félre kicsit hűlni. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral verjük fel a fehérjét pedig csak magába kemény habbá. A sárgáját óvatosan forgassuk bele a grízbe majd adjuk hozzá a reszelt citrom héjat is. Ezután forgassuk bele adagonként a tojásfehérjét is és jól dolgozzuk össze. A legvégén mehet bele a sütőpor. Mehet bele több is mint egy csipet, ez fogja megemelni a tortát. Egy piteformát vajazzunk ki és öntsük bele a grízes keveréket majd előmelegített sütőben 30 percig süssük 150-170 fokon. Figyeljük mert ha pirul a teteje akkor lassan elkészül. :)
A szószt készítsük el amíg sül a torta. Én házi málnaszörpöt használtam. Adtam hozzá édesítőt és egy kis burgonyakeményítőt amivel besűrítettem picit. Bármilyen sűrítési módszert alkalmazhatsz. Ezzel a szósszal kentem meg a szeleteket amiket pedig egymásra építve tálaltam néhány fagyasztott málnaszemmel. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése