2014. április 14.

Smarties torta

Krémhez:
500 g mascarpone
2 tábla fehér csoki
1 evőkanál rum
(Ha nem elég édes 2 csomag vaníliás cukor)

A két tábla csokit gőz fölött felolvasztjuk majd belekeverjük a mascarponét és hozzáadjuk a rumot is, hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Ha nem elég édes valakinek akkor még amíg langyos keverje bele a vaníliás cukrot, hogy fel tudjon olvadni. Rumot én azért tettem bele, hogy kicsit elvegye a mascarpone sajtos ízét de elhagyható.

Piskótához:
12 db tojás
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás pudingpor

A tojásokat szét kell választani, a fehérjét kemény habbá verjük majd beletesszük a 6 evőkanál cukrot amivel szintén addig verjük míg fel nem olvad benne a cukor de keménynek kell maradnia. Felverjük a tojásokat is szintén 6 evőkanál cukorral fehéredésig (fehér nem lessz nyilván de minél világosabb annál jobb). Fakanállal óvatosan összekeverjük a fehérjét a sárgájával, beletesszük a 12 evőkanál lisztet, a sütőport és a pudingport is hozzászórjuk. Pudingpor alapesetben nem kell bele de azért tettem hozzá, hogy rugalmasabb legyen a torta és ne törjön, bejött! J Ketté osztjuk mert két részletben sütjük meg félkör alakú formában. Előmelegített sütőben, kivajazott, lisztezett formában, kb. 20-30 percig, 150 fokon. Ha túlságosan pirulna a teteje akkor tekerjük lejjebb a sütőt.
Ha megvan az első fél, megvárjuk amíg kihűl aztán kikanalazzuk a belsejét és beleszórjuk a cukrokat. (Nekem 6 doboz Smarties és 2 csomag m&m kellett hozzá.)
Körbe megkenjük az első fél torta szélét majd ha kisült és ki is hűlt a másik fél akkor ráborítjuk és bekenjük az egészet a krémmel. Én a másik felet ami a tetejére került is félbevágtam és megkentem krémmel, hogy ne legyen annyira száraz a torta.

Végül jöhet a díszítés!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése