Krémhez:
500 g
mascarpone
2 tábla
fehér csoki
1 evőkanál
rum
(Ha nem
elég édes 2 csomag vaníliás cukor)
A két tábla
csokit gőz fölött felolvasztjuk majd belekeverjük a mascarponét és hozzáadjuk a
rumot is, hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Ha nem elég édes valakinek akkor
még amíg langyos keverje bele a vaníliás cukrot, hogy fel tudjon olvadni. Rumot
én azért tettem bele, hogy kicsit elvegye a mascarpone sajtos ízét de
elhagyható.
Piskótához:
12 db tojás
12 evőkanál
cukor
12 evőkanál
liszt
1 teáskanál
sütőpor
1 csomag
vaníliás pudingpor
A tojásokat
szét kell választani, a fehérjét kemény habbá verjük majd beletesszük a 6
evőkanál cukrot amivel szintén addig verjük míg fel nem olvad benne a cukor de
keménynek kell maradnia. Felverjük a tojásokat is szintén 6 evőkanál cukorral
fehéredésig (fehér nem lessz nyilván de minél világosabb annál jobb). Fakanállal
óvatosan összekeverjük a fehérjét a sárgájával, beletesszük a 12 evőkanál
lisztet, a sütőport és a pudingport is hozzászórjuk. Pudingpor alapesetben nem
kell bele de azért tettem hozzá, hogy rugalmasabb legyen a torta és ne törjön,
bejött! J Ketté osztjuk
mert két részletben sütjük meg félkör alakú formában. Előmelegített sütőben,
kivajazott, lisztezett formában, kb. 20-30 percig, 150 fokon. Ha túlságosan
pirulna a teteje akkor tekerjük lejjebb a sütőt.
Ha megvan
az első fél, megvárjuk amíg kihűl aztán kikanalazzuk a belsejét és beleszórjuk
a cukrokat. (Nekem 6 doboz Smarties és 2 csomag m&m kellett hozzá.)
Körbe
megkenjük az első fél torta szélét majd ha kisült és ki is hűlt a másik fél
akkor ráborítjuk és bekenjük az egészet a krémmel. Én a másik felet ami a
tetejére került is félbevágtam és megkentem krémmel, hogy ne legyen annyira
száraz a torta.
Végül jöhet
a díszítés!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése