2013. szeptember 17.

Sült camembert

Hozzávalók:
  • személyenként 1 db camembert sajt
  • sajtonként 1 ág rozmaring
  • sajtonként 2 fél dió
  • olívaolaj
  • bors
  • sajtonként 1,5 szelet bacon
  • néhány szelet lilahagyma
  • 1 bagett
  • spenót levél és koktélparadicsom a díszítéshez
A sajtot kicsomagoljuk és beirdaljuk a tetejét. Beletűzdeljük a hagymát, rápakoljuk a diót és a rozmaringot, megborsozzuk és teszünk rá egy pici sót is majd megcsurgatjuk egy kis olívaolajjal végül pedig a szélét beburkoljuk a baconnel. Nálam pont úgy sikerült, hogy 1,5 szelet bacon kellett mert egy szelet nem érte körbe a sajtomat... :) Nem kell megtűzdelni semmivel mert egy-egy darab alufóliában fogjuk megsütni a sajtunkat úgy, hogy kicsi csomagocskákat készítünk, a tetejét nyomkodjuk össze amennyire lehet, hogy első körben csak a gőzben puhuljon. 200 fokon süssük így kb. 20 percig majd amikor látjuk, hogy a sajt teteje már olvadt és hólyagosodik akkor kicsit nyissuk szét a csomagocskákat és pirítsuk tovább maximum 10 percig de folyamatosan figyeljük nehogy megégjen. Miután elkészült, halmozzuk a tányérra a spenót levelet a paradicsomot és néhány szelet friss bagettet majd jöhet a sztár...a CAMEMBERT. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése