Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 4 tojás
- 5 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál liszt
Elsőként a csokit tördeljük szét és a vajjal együtt gőz felett olvasszuk fel. A tojásokat verjük fel a cukorral kézi habverő segítségével majd a már nem forró csokis masszát forgassuk bele és szintén jól keverjük össze, adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport is majd öntsük kivajazott, kilisztezett szuflé formákba és 200 fokra előmelegített sütőben (ha lehet légkeveréses funkcióval) süssünk kb 7-8 percig. Nagyon kell rá figyelni mert ha túlsütjük akkor megsül a belseje a szuflénak pedig az a lényege, hogy a teteje kráteres legyen de a belseje maradjon folyós. Hideg vaníliafagyival ajánlom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése