2013. szeptember 17.

Csokiszuflé

Hozzávalók:
  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
Elsőként a csokit tördeljük szét és a vajjal együtt gőz felett olvasszuk fel. A tojásokat verjük fel a cukorral kézi habverő segítségével majd a már nem forró csokis masszát forgassuk bele és szintén jól keverjük össze, adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport is majd öntsük kivajazott, kilisztezett szuflé formákba és 200 fokra előmelegített sütőben (ha lehet légkeveréses funkcióval) süssünk kb 7-8 percig. Nagyon kell rá figyelni mert ha túlsütjük akkor megsül a belseje a szuflénak pedig az a lényege, hogy a teteje kráteres legyen de a belseje maradjon folyós. Hideg vaníliafagyival ajánlom! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése