2013. szeptember 17.

Spenótos tészta csirkecsíkokkal és fetával

Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemell
  • 4 marék spenótlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl édes fehérbor
  • 500 g tészta
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 csomag krémes fetasajt


A hagymát felaprítom és olajon üvegesre párolom, beleteszem a fokhagymát is majd végül a csirke mellett medalionokra vagdalva. Megpirítom hirtelen a hús oldalát majd kisebbre veszem a lángot és párolom kicsit, hogy megpuhuljon. Közben a tésztát is megfőzzük a hagyományos módon. Ha megpuhult a hús megsózzuk, megborsozzuk és rádobáljuk a spenót leveleket. Fedő alatt addig pároljuk amíg össze nem esik a levél. Adjuk hozzá a tejet, a tejszínt és a bort majd a zabpehelylisztet is és jól forraljuk össze. Ha elkészült forgassuk bele a szószba a tésztát és apróra kockázott fetával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése