Hozzávalók:

A hagymát felaprítom és olajon üvegesre párolom, beleteszem a fokhagymát is majd végül a csirke mellett medalionokra vagdalva. Megpirítom hirtelen a hús oldalát majd kisebbre veszem a lángot és párolom kicsit, hogy megpuhuljon. Közben a tésztát is megfőzzük a hagyományos módon. Ha megpuhult a hús megsózzuk, megborsozzuk és rádobáljuk a spenót leveleket. Fedő alatt addig pároljuk amíg össze nem esik a levél. Adjuk hozzá a tejet, a tejszínt és a bort majd a zabpehelylisztet is és jól forraljuk össze. Ha elkészült forgassuk bele a szószba a tésztát és apróra kockázott fetával tálaljuk.
- 1/2 kg csirkemell
- 4 marék spenótlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl édes fehérbor
- 500 g tészta
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 csomag krémes fetasajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése