2013. szeptember 17.

Áfonyás joghurt desszert

Hozzávalók: 4 pohárkához
  • 100 g tört háztartási keksz
  • 4 dl joghurt
  • 1dl áfonyalikőr
  • 2 csomag vaníliás cukor (update a legjobb)
  • néhány csepp édesítő
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál áfonyadzsem
  • 2 marék áfonya
  • pisztácia a díszítéshez
A háztartási kekszet mozsárban törjük meg, ez lesz az első rétegünk. Készítsük el a joghurtos réteget is úgy, hogy a joghurtot a vaníliás cukorral, az édesítővel, a citrom levével és az áfonyalikőrrel keverjük ki. Ezt a krémet kanalazzuk a kekszes rétegre majd jöhet 1-1 kanál áfonyadzsem amire dobálj néhány szem áfonyát is. Ezután egy újabb réteg joghurtos krém jön. Végül pedig a tejszínhab amit saját magunk készítettünk szifon segítségével...az a legfinomabb. A tetejét stílusosan díszítsd 1-1 szem áfonyával és pisztáciával ha van otthon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése