2013. szeptember 5.

Lemon Curd

Hozzávalók:
  • 2 db citrom leve és héja
  • 100 g vaj
  • 120 g cukor (nálam xilit)
  • 3 tojássárgája
  • 1 egész tojás
Elsőként mossuk meg a citromokat majd reszeljük le a héjukat, facsarjuk ki a levüket és tegyük egy fémtálba amit aztán gőzfürdő felé tehetünk.
Tegyük a tálba továbbá a tojást és a tojássárgájákat majd a cukrot is. Ha kevésnek találod akkor tegyél még bele vagy ellenkezőleg ha soknak. A lényeg, hogy a te ízlésednek megfeleljen. 
Kézi habverővel gőzfürdő felett keverjük ki a masszát addig amíg be nem sűrűsödik a krém majd ha elkészült, vegyük le a tűzről és daraboljuk bele a vajat is de folyamatosan kevergessük, hogy ne maradjon darabos. Ha kikevertük szép simára akkor mehet a hűtőbe. 

Kekszekhez, sütemények töltelékéhez nagyon ideális de ha jól esik csak szimplán magában is jó nasi céljából. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése