2013. szeptember 5.

Gyömbéres, csokis piskóta Lemon curd-el

Hozzávalók:
  • 3 tojás 
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • egy ujjnyi reszelt gyömbér
  • 50 g étcsokoládé durvára törve
  • 1 adag Lemon Curd (citromkrém)
Elsőként ha nincs még készen, készítsük el a citromkrémet, hogy amíg a piskótánk sül addig kihűljön a hűtőben. A receptek közt ennek az isteni citromos krémnek is megtalálod a receptjét a blogomon. Lemon Curd néven. :)

A piskótához válasszuk szét a tojásokat majd verjük fel a fehérjét kemény habbá a fele cukorral aztán a sárgáját is a másik felével. Azután a sárgáját forgassuk bele a fehérjébe és óvatosan keverjük össze. Szórjuk bele a sütőport, a lisztet majd keverjük át újra. Ezután szórjuk bele a csokidarabkákat majd reszeljük bele a gyömbért. Újra keverjük össze, hogy egyenletesen jusson mindenhova a csokiból és a gyömbérből is. Kivajazott piteformába öntsük a tésztát majd 150-180 fokon süssük kb 20-25 percig. Ha megsült tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt kenjük meg a citromkrémmel és hidegen tálaljuk.



Egészségünkre! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése