Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
- egy ujjnyi reszelt gyömbér
- 50 g étcsokoládé durvára törve
- 1 adag Lemon Curd (citromkrém)
Elsőként ha nincs még készen, készítsük el a citromkrémet, hogy amíg a piskótánk sül addig kihűljön a hűtőben. A receptek közt ennek az isteni citromos krémnek is megtalálod a receptjét a blogomon. Lemon Curd néven. :)
A piskótához válasszuk szét a tojásokat majd verjük fel a fehérjét kemény habbá a fele cukorral aztán a sárgáját is a másik felével. Azután a sárgáját forgassuk bele a fehérjébe és óvatosan keverjük össze. Szórjuk bele a sütőport, a lisztet majd keverjük át újra. Ezután szórjuk bele a csokidarabkákat majd reszeljük bele a gyömbért. Újra keverjük össze, hogy egyenletesen jusson mindenhova a csokiból és a gyömbérből is. Kivajazott piteformába öntsük a tésztát majd 150-180 fokon süssük kb 20-25 percig. Ha megsült tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt kenjük meg a citromkrémmel és hidegen tálaljuk.
Egészségünkre! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése