Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- só
- bors
- 1 tojás
- 1-2 szelet áztatott kenyér
- 150 g füstölt feta sajt
- 500 g fusilli
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 marék koktélparadicsom
- 2 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb bagett
A paprikákat olajon pirítsuk meg, hogy szépen megsüljön a héja majd vegyük ki a sütőből és tegyük félre kihűlni. Amíg hűl addig gyúrjuk be a húsgombócokat úgy, hogy a húshoz keverjük hozzá az 1 fej aprított hagymát az aprított fokhagymát a csokor metélőhagymát szintén aprítva és morzsoljuk bele a sajtot is. Adjuk hozzá a tojást, sózzuk, borsozzuk majd a felitatott kenyeret facsarjuk ki és azt is keverjük hozzá a húshoz. Formázzunk kis golyókat és tegyük a sütőbe grill funkcióra 180 fokon sülni úgyhogy locsoljuk meg a tepsi alját is olívaolajjal és a gombóckák tetejére is locsoljunk egy kicsit.
Amíg sülnek a gombócok tegyünk fel vizet főni és a szokásos módon főzzük ki a csomag tésztát. Amíg kifő addig készítsük el a szószt. A kihűlt és előzőleg megpirított paprikákat apró kockákra szeleteljük fel majd tegyük fel egy kis vajjal pirulni még de ehhez már adjuk hozzá a félbevágott koktél paradicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk, pici cukor is mehet bele és öntsük le a tejszínnel. Forraljuk össze egyszer majd öntsük a kész tésztára és a végén szórjuk meg a petrezselyemmel is.
Ehhez a fogáshoz szükségünk lesz még bagett szeletekre is amiket olívaolajon megpirítunk majd bedörzsöljük az oldalukat egy kis fokhagymával.
Tálaláskor vegyünk elő egy hurkapálcát, fűzzünk rá egy húsgombócot, egy szeletke bagettet, még egy húsgombóc és még egy bagett és tegyük ezt a kis nyársat a tésztasaláta tetejére.
Isteni kombinációk így együtt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése