Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 marék "egérkaka" csokireszelék :)
- 1 fürt szőlő
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 dl édes fehérbor
- 2 dl tejszín (Hulala)
- 3 dl tej
- 4 evőkanál cukor a pudinghoz
Készítsük el először a krémet majd tegyük félre kihűlni. Főzzük meg a pudingot a cukorral és a 3 dl tejjel. Sűrűn kevergessük, hogy ne kapjon oda. Ha elkészült vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a 2 dl bort és a citromhéjat majd tegyük félre kihűlni. Verjük fel a 2 dl tejszínt keményre majd tegyük hűtőbe amíg kihűl a krém.
Készítsük el a piskótát is gyorsan. Válasszuk szét a tojásokat majd a fehérjét verjük fel keményre a cukorral aztán a sárgáját is a cukorral. Én mindig úgy szoktam, hogy elfelezem a cukor mennyiséget és a felét a sárgájával a másikat a fehérjével dolgozom össze. Ha felvertük őket akkor a sárgáját keverjük bele a fehérjébe, adjuk hozzá a sütőport és a lisztet majd óvatosan keverjük össze. Szórjuk bele a csoki reszeléket. Kivajazott formába tegyük be a sütőbe és süssük 150 fokon 20-25 percig. Ha szükséges emeljünk a hőfokon. Ha megsült vegyük ki és kicsit hagyjuk kihűlni mielőtt rátesszük a krémet. Keverjük össze a tejszínhabot a boros krémmel majd ezután kenjük meg vele a kihűlt tortát. Díszítsük szőlőszemekkel és szórjuk meg még egy kicsi csokival és mandulával a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése