2013. szeptember 5.

Baconben sült csirkemáj burgonyasalátával

Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 1 csomag bacon
  • bors
  • 1 kg újburgonya
  • 3-4 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál citrom facsart leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 fej kisebb lilahagyma
  • csipet cukor
  • olívaolaj 
Tegyük fel főni a krumplit héjában kb. 30 percre. Ne főzzük túl mert szeletelésnél szét fog törni. Amíg fő a krumpli addig készítsük el a májat is. Baconszeletekbe csavarjuk bele a májat majd fogpiszkálóval tűzzük össze, hogy ne nyíljon szét. Tegyük tepsire de alatta azért kenjük meg a felületet vékonyan olívaolajjal. Én a tetejére is szoktam csepegtetni, hogy ne száradjon ki. Mehet be a sütőbe alufólia alatt 150 fokon 30 percre sülni. Ha letelt a 30 perc vegyük le róla az alufóliát és pirítsuk meg 180 fokon még 10 percig. Ha elkészült frissen őrölt fekete borssal szórjuk meg, ha igény van rá akkor sózzuk is de a bacon szerintem eléggé meg fogja ízesíteni. Amíg sül a máj készítsük el a krumplit. Ha megfőtt és ki is hűlt, hámozzuk meg és szeleteljük karikákra majd tegyük akkora tálba ahol össze tudjuk majd kényelmesen keverni. Szeleteljük szintén karikákra a hagymát majd ezt is adjuk a krumplihoz. Sózzuk meg a krumplit itt is de majd teszünk a majonézhez is. Az öntetet úgy készítsük el, hogy a tejfölt kikeverjük a majonézzel, adjuk hozzá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk. Én teszek bele mindig egy csipet cukrot is. Aprítsuk fel a petrezselymet és szórjuk meg vele a krumplit majd öntsük rá az öntetet és óvatosan forgassuk össze a krumplival, hogy jól összekeveredjen de ne törjön szét a krumplink sem.

Szedjük tányérba és sorakoztassuk mellé a csirkemáj falatkákat is. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése