Hozzávalók:
- 10 szem közepes nagyságú krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- só
- bors
- fél kg túró
- bacon
- 1 db tojás
- metélőhagyma
- 2 dl joghurt
A krumplikat héjában főzzük meg ha elkészült hámozzuk le a héjukat és karikázzuk fel. Jénai tálat kivajazunk és besoroljuk a krumplikat az aljára. Rétegenként tegyünk rá 1-1 szelet vajat, hogy ne legyen száraz. Ha végeztünk a krumplival tegyük rá a tejfölös keveréket amit előzőleg úgy készítünk el, hogy a tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk. Ha ezt a réteget is ráöntöttük a krumplira morzsoljuk rá a túrót is. Ezután jöhet a lelke, a kapor. A már felaprított kaprot jó sűrűn szórjuk rá a túróra majd végül jöhetnek a bacon csíkok. Minél többet fektetünk rá annál finomabb lesz a szalonna ízétől. Mehet be a sütőbe 180 fokra 30-40 percre.
Amíg elkészül készítsük el az öntetet hozzá ami rendkívül egyszerű ugyanis a joghurtot ki kell keverni a sóval, borssal és az aprított metélőhagymával. Én tettem bele egy csipet barna cukrot is.
Tálaláskor öntsünk minden adagra az öntetből. Kicsit szaftosabbá varázsolja az ételt! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése