Hozzávalók:
- 8 evőkanál mandulaliszt
- 2 evőkanál almaliszt
- 7 evőkanál xilit
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 db tojás
- Norbi update vaníliás puding (1 csomag)
- 1 kg eper
A tésztát ugyanúgy készítjük el ezekből a hozzávalókból mint normális esetben egy piskótatésztát. Almalisztet szerencsére anyukám kamrájában találtam úgyhogy az nem okozott különösebb fejtörést. Az almaliszt a Paleolit diéta egyik résztvevője egyébként és általában a felszereltebb Bio boltokban fellelhető.
Mandulalisztet senki ne vegyen készen. Vegyél 2 csomag mandulát a boltban és vidd haza, hajítsd be az aprítódba vagy darálóba és csinál meg Te magad. Olcsóbb megoldás! :)
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét verjük fel kemény habbá a xilit felével, a sárgáját szintén a másik felével. Ha ez megvan forgassuk bele a fehérjébe a sárgáját és óvatosan keverjük össze őket. Ezután mehet bele az almaliszt, a mandulaliszt és a sütőpor is. Kivajazott, lisztezett formába mehet be a sütőbe 170 fokon kb 20-30 percre.
Amíg sűl készítsük el a krémünket is. Ez alkalomból Norbis pudingot készítettem közkívánatra mert hát mindenki fogyózik! :D Elkészítése nagyon egyszerű ugyanis nem kell hozzá cukor se tej csak a por és a víz. 3 dl vízzel kell megfőzni de azért én tettem bele néhány csepp édesítőt mert egyébként nekem nem ízlett és még annyit változtattam rajta, hogy a 3 dl folyadékot fele-fele arányban adtam hozzá vízből és tejből. Nem tudom nekem nagyon puritánul hangzott, hogy vízzel kell csinálni. :S
Egyszerűen lehet vele dolgozni, talán még gyorsabban is elkészül mint a hagyományos pudingok. Miután elkészült tegyük hűvös helyre, hogy minél előbb kihűljön.
Miután elkészült a tortaalapunk és kihűlt minden, rétegezzük rá a tortára a krémet majd a már előre felszeletelt és természetesen jó alaposan megmosott epret dobáljuk rá a tortára. Arra figyeljünk, hogy az eper ne legyen vizes mert akkor feláztatja a krémet is, azt pedig nem szeretnénk!
Annak ellenére, hogy nagyon szkeptikusan álltam hozzá amikor anyukám a kezembe nyomta a Paleo receptes könyvét amiben ez a tésztaalap recept volt nem gondoltam, hogy egy kis diétás pudinggal és friss eperrel ilyen finomságot lehet kihozni.
Igazi Szív küldi... <3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése