2013. március 17.

Medvehagymás-zöldborsó krémleves

Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 csokor friss medvehagyma
  • 1/2 kg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • cukor
  • balzsamecet
  • Worcester szósz
A hagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Felaprítjuk a medvehagymát is és szintén rádobjuk az olajra a hagyma mellé. Jöhet a borsó is majd az egészet felöntjük vízzel. Addig főzzük a borsót amíg teljesen puha lesz, kb 1 órát. Ezután botmixerrel pépesítjük de sajnos annyira nem fogjuk tudni, hogy a héja is teljesen pépesedjen így szűrőn keresztül még át kell passzíroznunk. A felesleg mehet a kukába. Ha elkészültünk dobjuk újra tűzre és ízesítsük a levest. Só, bors ízlés szerin és a cukor is. Tegyél bele 1 evőkanál balzsamecetet és 1 evőkanál Worcester szószt majd jöhet a joghurt és a tejszín is.
Még egyszer forrald össze és máris elkészült ez a nagyon pikáns leves.

Mártogatósként és, hogy laktatóbb legyen úgy gondoltam sütök a leves mellé sonkás-zöldfűszeres csigát is ami még jobban feldobta az összhatást.
Ennek receptjét külön meg is találod! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése