2013. március 17.

Sonkás-zöldfűszeres csiga

Hozzávalók
  • 1/2 kg liszt
  • 25 g élesztő
  • 3 dl víz
  • cukor
  • 3-4 szelet sonka
  • 3-4 szelet bacon
  • 4 szem paradicsom
  • medvehagyma
  • bazsalikom
  • petrezselyem
A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepére lyukat vájunk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd a sót és a cukrot. Beleöntjük a langyos vizet és nem ragadós, csomómentes tésztát gyúrunk belőle. 1 órára meleg helyen, letakarva pihenni hagyjuk. Ha már szépen megdagadt és letelt az 1 óra, nyújtódeszkán folytatjuk amit előzőleg liszttel megszórunk, hogy ne ragadjon le a tészta. Kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagságúra, téglalap alakúra és ráhalmozzuk a tölteléket amit előzőleg kikevertünk.
A töltelékhez a sonkát, bacont, paradicsomot felkockázzuk, a fűszereket felaprítjuk majd egy tálba halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk majd a tészta egyik felére kanalazunk ezt a keveréket és óvatosan betekerjük a tésztát. Egy nagy hosszú kukacot kell kapnunk amit aztán a végén felszeletelünk kb 3-4 cm vastagságúra. Sütőpapírra fektetjük őket és a tetejüket (amik itt már a töltelékkel látszó oldaluk) megkenjük tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 20-30 percig majd tálaljuk krémlevesekhez vagy csak úgy magában, ahogy tetszik!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése