Hozzávalók
- 1 üveg habzóbor
- cukorszirup
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 citrom facsart leve
- jég
- karambola, fagyasztott citrom szeletek a díszítéshez
Először is készítsük el a cukorszirupot. 1,5 dl vízben olvasszunk fel 3 evőkanál barna cukrot. Addig forraljuk amíg teljesen el nem olvad majd ha készen van öntsük hozzá a citrom levét és tegyük hűvös helyre, hogy kihűljön a szirup. Csak ha már hideg akkor folytassuk tovább.
Egy kancsóba öntsük bele a habzóbort és ehhez öntsük hozzá a citromos cukorszirupot, keverjük össze és készítsük el a tört jeget is.
Egy konyharuhába tegyük bele a jégkockákat és klopfoló segítségével törjük meg a jeget. (Ha van erre a célra külön más eszközöd akkor azzal biztos egyszerűbb!)
Vegyük elő a poharakat és tegyünk bele 1 evőkanál tört jeget és erre öntsük rá a már előzőleg kikevert koktélt. Díszítsük a poharakat a "csillaggyümölccsel" majd a jéghegy csúcsára dobjunk 1-1 citrom karikát.
Tipp! Én a citrom karikát azért fagyasztottam le, hogy még ezzel is késleltessem a jég felolvadását. :)
Egy laza kis "női" koktélként jellemezném. Nem alattomos hanem csak a maga könnyedségével és finomságával ejti rabul a kóstolót. :P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése