2013. március 17.

Csokitorta

Hozzávalók

Tésztához
  • 300 g finomliszt
  • 250 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
Két tálra lesz szükséged. Az egyikbe keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a kakaót. A másikban habosra keverd ki a tojást a cukorral, sóval,  tejszínnel,  vízzel,  tejjel és a vaníliaaromával. A lisztes keveréket apránként adagold a masszához és csomómentesre keverd ki míg egy sűrű masszát nem kapsz. Kapcsos tortaformádat kapd elő és vajazd ki az alját, szórd meg liszttel is körbe és alul béleld ki még sütőpapírral is. Jobb félni, mint megijedni! :)
Öntsd bele a masszát és előre bemelegített sütőben süsd 1 órán keresztül 180 fokon.
Amíg sül, készítsük el a krémet is.

Krémhez
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 300 g tejszín
  • 2 evőkanál keményítő (én burgonyakeményítőt használtam) vagy liszt
  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál brandy
A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét és addig főzzük amíg teljesen el nem olvad benne a csoki. Ezután mehet bele a cukor, vaníliás cukor, és a keményítő amivel még egyszer forrald össze. Ha kész kapd le a tűztől és csepegtesd bele a brandyt is. Mehet ki a hűvösre. Ha kihűlt tegyük bele a mascarponét és keverjük ki csomómentesre vele. Készen is van a torta "lelke"!

 Miután a torta alapunk is megsült és kihűlt teljesen, vegyük ki a kapcsos tortaformából, fosszuk meg az alját a sütőpapírtól és tegyük vissza a formába. Öntsük le a krémmel és tegyük be a hűtőbe még 1-2 órára, hogy megdermedjen és a torta formáját körbeölelve keményedjen még a krém. Amikor már jön az est fénypontja és terítékre kell kerüljön a főszám vegyük ki a hűtőből és fakanál segítségével tegyünk a krémbe hullámokat. A lényeg, hogy ne legyen szabályos sima felület. Használjuk a krémet díszítésként, ezzel fokozzuk a látványt és tegyük még ellenállhatatlanabbá a remekművet. Ha már ez a torta az étkezés Sztárja, "öltöztessük" is úgy.
Én még fokoztam a látványt egy csipet díszítő cukorkával, dióval és tálaláskor saját készítésű tejszínhabbal is.

Enjoy!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése