2013. március 9.

Indiai paradicsomleves

Hozzávalók
  • 1/2 liter sűrű paradicsomlé/püré
  • barna cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál Garam masala fűszerkeverék
  • bors
  • chili
A paradicsomlevet beöntjük egy fazékba, sózzuk, borsozzuk és felöntjük 3-4 dl vízzel, hogy ne legyen olyan sűrű ugyanakkor ne kapjunk kevés és ízetlen levest. Legyen jó karakteresen paradicsomos. Tegyük bele a fahéj rudat és ezzel együtt főzzük össze az ízeket. Beletehetjük bármikor az 1 evőkanál Garam masala fűszert majd az őrölt chilit és lassú tűzön főzzük egy fél órát. Célszerű ezt a levest reggel megcsinálni ha ebédre szeretnénk, hogy minél tovább ázzon benne a fahéj. Ha bírjuk az erőset akkor ne sajnáljuk a chilit, ez egy nagyon jó náthaűző leves is. A cukrot a végén tegyük bele ízlés szerint. Én édeskésre szoktam csinálni nem sósra. Szerintem jobb az összhatása a csípős, édeskés de mégis enyhén sós levesnek pláne ha megbolondítja ez a nem mindennapi indiai fűszer is.
Furcsának tűnik az összetevők alapján de egy próbát megér, az igazi ínyencek nem fognak csalódni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése