Hozzávalók
- 4 szelet barna kenyér
- 4 szelet bacon szalonna (én Lidl-féle sült lapockát is szoktam használni)
- 2 fürt koktélparadicsom (kb 20 szem)
- friss csokor bazsalikom és petrezselyem
- fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
Elsőként én elkészítettem a paradicsomos "ragut". A paradicsomokat felnegyedeltem majd egy tálba tettem őket ahol megsóztam, megborsoztam és a frissen őrölt bazsalikommal és petrezselyemmel megszórtam. Óvatosan keverjük össze mert fontos, hogy a paradicsom belső része ne szakadjon ki a héjából mert úgy egy nagy pancsnak tűnik az egész. Törekedjünk rá, hogy a negyedek épek maradjanak. Tegyük félre és jöhet a kenyerek pirítása.
Én egy palacsintasütő tepsit használtam arra, hogy megpirítsam a kenyér szeleteket rajta de meglocsoltam egy kis olívaolajjal, hogy ne égjen le. Annak érdekében, hogy a bacon szaftja vagy az én esetemben a lapocka szaftja se vesszen kárba előbb ezeket a szeleteket sütöttem meg a palacsintasütőmben és miután megpirult hajítottam rá a kenyereket. Miután szépen megpirultak a kenyerek, bedörzsöltem a tetejüket fokhagymával és óvatosan meglocsoltam olívaolajjal de vigyázz vele, ne áztasd át a kenyeret. Ezután jöhetnek a lapocka szeletek és végül a lényeg a paradicsomos "ragu". A tetejére is tartalékolj a fűszerekből és szórd meg vele bőségesen. Pici őrölt bors, só és már eheted is!
Egyéni akciónak számít, hogy megbolondítottam egy kis lapockával is mert ez azért adott neki egy plusz ízt ami szerintem feldobta ezt a fogást!
Buon Appetito! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése