Hozzávalók
- 4 db zsemle
- 4 szelet bacon szalonna
- 4 db tojás
- lilahagyma
- paradicsom
- vaj
- só
- bors
- 1 dl tejszín
- petrezselyem, medvehagyma
A zsemlék tetejét levágjuk és kibelezzük őket, hogy lyukas legyen a közepük. Egy-egy szelet vajat az aljukba teszünk, megsózzuk, borsozzuk és kibéleljük a bacon szalonnával. Szeleteljük le a hagymát és fektessünk a zsemlék aljába ebből is. Ezután jöhetnek a paradicsom karikák amikkel szintén kibéleljük a zsemléket és végül beleütjük a tojást. Mindegyikbe egyet. Nos a sütésével és megszenvedtem mert teljesen kiszáradt a zsemlém annak ellenére, hogy fólia alatt sütöttem és a tojásom egyáltalán nem akart megsülni úgyhogy én azt csináltam, hogy kivajazott jénai tálban amikor sütöttem a zsemléket kb 200 fokon, alufólia alatt, még meglocsoltam a zsemlék tetejét egy kis tejszínnel, kb 1 dl-re volt szükség és ha szükségesnek érzed amit én szintén megtettem, szeleteltem a vajból megint csak 4 szeletet és rátettem a tojásra, hogy ne keményedjen meg a sárgája és ne száradjon ki. A végeredmény egyszerűen Isteni lett! Körülbelül 30 percre volt szükség amíg elkészült ez a csodás, ötletes reggeli. Az ötlet nem tőlem van, csak koppintás.
Javaslom, hogy mindenki próbálja ki!
Bolondításképpen pedig javaslom, hogy szórjátok meg a tetejét friss petrezselyemmel vagy ahogy én tettem még egy kis medvehagymát is aprítottam a rájuk... <3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése