2013. február 17.

Croque monsieur bake

Hozzávalók
  • 6 nagy szelet barna vagy fehér kenyér, ami van éppen
  • vaj
  • sonka
  • sajt (szeletelt és reszelt is kell!!!)
  • zöldség (elhagyható)
  • 6 db tojás
  • 1-2 evőkanálWorchester szósz
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • bors
Fontos tudni, hogy ezt az ételt előző este be kell készítenünk mert kell neki egy éjszaka, hogy tökéletesre sikerüljön!

Készítsünk a hozzávalókból 2 db, 3 emeletes szendvicset. Fektessük le jénai tálba az első szelet kenyerünket de előtte kenjük be jó alaposan vajjal a felső oldalát az alját nem kell. Ezután tegyük rá a sonkát. Érdemes minőségibb sonkát választani ami levelet is ereszt ezáltal szaftosabb lesz a kenyerünk és még íze is van. Ha ezzel megvagyunk, készítsünk a mustárból, mézből és a Worchester szószból egy mártást amivel megkenjük jó vastagon a sonka tetejét. Ezután tehetünk rá zöldségeket is. Én ezúttal paradicsomot és tricolor paprikát választottam, majd 1-1 szelet sajt és a következő réteg, a kenyér aminek a teteje szintén vajjal meg van kenve. Ezután ismét a sonka és a mustáros mártás, zöldség, sajt és végül az utolsó szelet kenyerünk.
Verjük fel a tojást, sózzuk, borsozzuk majd öntsük rá a kenyerekre és fedjük le a tálat. Tegyük be a hűtőbe és hagyjuk reggelig ázni. Miután felébredtünk semmi dolgunk mint fólia alatt betenni a sütőbe és 180 fokon 30 percig sütni. Fél óra elteltével szórjuk meg reszelt sajttal és fólia nélkül tegyük vissza a sütőbe még 10 percre de most 200 fokra. Ha esetleg még nyers maradna a kenyered akkor vegyél vissza a hőfokból és lassan süsd tovább amíg a kívánt állagot el nem éri.
Isteni reggeli! Mindenképpen próbáljátok ki!

Tojással leöntve...
Mehet bele minden finomság ízlés szerint.


...és íme a végeredmény!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése