Hozzávaló
- 1/2 kg csirke (4 adaghoz)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 5 fej csiperke gomba
- só, bors
- olívaolaj
- petrezselyem
- 1 pohár tejföl
- 500 g tészta (bármilyen) én Fusilit választottam
Fusilli tészta |
A csirkét megmossuk és apró kockákra vágjuk, közben a hagymát megdinszteljük egy kis olívaolajon és ha már üveges, rádobjuk a csirkekockákat. Én nagy lángon szoktam először a húst megpirítani mert azt olvastam egyszer hogyha így gyorsan megpirítjuk a hús kérgét akkor a nedvesség a rostokban marad és a pirulás után kell tovább lassú tűzön főzni így a benne maradt nedvességtől még omlósabb lesz a hús.
És tényleg! :)
Miután megpirult, mérsékeljünk a hőfokon és fedő alatt tovább kell főzni a húst. Eközben a zöldségeket felaprítjuk és ha elkészültünk velük rádobjuk a paprikát, gombát a húsra és 20 percig főzzük még fedő alatt majd ezután ízesítjük. Sóval, borssal és egy kávéskanál pirospaprikával megszórjuk. A tejszínt és a tejfölt keverjük ki egy tálkában csomómentesre és öntsük rá a húsra, ha szükséges egy kis liszttel besűríthetjük még.
10-15 percig még fedő alatt, alacsony lángon "összerottyantjuk" majd petrezselyemmel megszórjuk.
Gyors, egyszerű és nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése