2013. február 9.

Szaftos csirke gombával

Hozzávaló
  • 1/2 kg csirke (4 adaghoz)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 5 fej csiperke gomba
  • só, bors
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • 1 pohár tejföl
  • 500 g tészta (bármilyen) én Fusilit választottam

Fusilli tészta
A csirkét megmossuk és apró kockákra vágjuk, közben a hagymát megdinszteljük egy kis olívaolajon és ha már üveges, rádobjuk a csirkekockákat. Én nagy lángon szoktam először a húst megpirítani mert azt olvastam egyszer hogyha így gyorsan megpirítjuk a hús kérgét akkor a nedvesség a rostokban marad és a pirulás után kell tovább lassú tűzön főzni így a benne maradt nedvességtől még omlósabb lesz a hús.
És tényleg! :)
Miután megpirult, mérsékeljünk a hőfokon és fedő alatt tovább kell főzni a húst. Eközben a zöldségeket felaprítjuk és ha elkészültünk velük rádobjuk a paprikát, gombát a húsra és 20 percig főzzük még fedő alatt majd ezután ízesítjük. Sóval, borssal és egy kávéskanál pirospaprikával megszórjuk. A tejszínt és a tejfölt keverjük ki egy tálkában csomómentesre és öntsük rá a húsra, ha szükséges egy kis liszttel besűríthetjük még.
10-15 percig még fedő alatt, alacsony lángon "összerottyantjuk" majd petrezselyemmel megszórjuk.


Gyors, egyszerű és nagyon finom. 

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése