2013. február 9.

Mennyei sült gesztenye

Hozzávaló
  • 1/2 kg gesztenye
  • semmi más :)
A gesztenyéket nagyon alaposan meg kell mosni majd lecsöpögtetni és megtörölni őket. Vagdossuk be az egyik oldalát X alakban. Minél hosszabban sikerül bevagdosni annál jobban megnyílik a héja sütés közben.
Dobáld be a gesztenyéket egy tepsibe és önts alá egy ujjnyi vastagon vizet, fedd le alufóliával és 200 fokon 30 percig süsd. 
Fél óra elteltével és ha már elpárolgott a víz is alóla, vedd le az alufóliát és még 10-20 percig süssük, hogy megpiruljon a teteje. Míg párolódott a vízben az alufólia alatt remélhetőleg megpuhult a "húsa" de szükséges egy kis rápirítás is szerintem.

Imádom ezt a csemegét esténként egy jó film mellett csipegetni. 
Fokozható még egy meleg finom teával, forralt borral, kakaóval vagy esetleg valami zamatos borral. Én a fehér, édes borra szavazok de sokan mondták már, hogy az nem is igazán bor. Ha engem kérdeztek nekem még ennél jobbat nem mutattak! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése