2013. február 9.

Sült keszeg

Hozzávalók
  • 4 db megpucolt keszeg 
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1-2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika 
  • Vegeta ételízesítő (én Vegeta Naturellát használok)
  • olívaolaj
A halat beirdaljuk, sóval borssal bedörzsöljük a bőrét úgy, hogy az irdalt résekbe is jusson, a hal hasát pedig a zúzott fokhagymával töltjük meg úgy, hogy szintén bedörzsöljük a húsába majd félórára hűtőbe tesszük. Amíg a halacska pihen a hűtőben, megpucoljuk a krumplit és karikákra vágjuk. A hagymát és a pirospaprikát szintén felvágjuk cikkekre. Egy jénaiba halmozzuk a krumplit a hagymát és a pirospaprikát, leöntjük olívaolajjal, hogy ne égjen le a tálban, megsózzuk és fedővel a tetején betesszük sülni 180 fokon, kb 30-40 percig.
Amíg sül a krumplink elővesszük a halakat és előkészítjük a sütésre.
A lisztet az őrölt pirospaprikával összekeverjük és beleteszünk még egy teáskanál Vegeta-t is majd beleforgatjuk a halakat.

Tipp: Teheted a lisztet, az őrölt pirospaprikát és a Vegetát egy nejlonzacskóba is, hogy összekeverd és ebbe tedd bele a halat, hogy tisztán tudj dolgozni, ne menjen a lisztes keverék ki a tányérból és tényleg jusson mindenhova belőle a hal bőrén...így biztos, hogy nem marad ki felület. :)

A lisztes halakat, tegyük egy olívaolajjal kikent tepsire és öntsük le egy kevés olívaolajjal a tetejét is majd alufólia alatt tegyük be ezt is a krumpli mellé szintén 180 fokon kb. fél órára. 
Már akinek befér a sütőjébe ez is!) 
Fél óra után vegyük le a krumpliról a jénai tetejét és pirítsuk tovább.
A halakkal szintén így járjunk el de figyeljük nehogy nagyon megégjen vagy kiszáradjon.
A halról csak akkor vegyük le az alufóliát és süssük nélküle ha megpárolódott már és nem nyers különben ha nyersen sütjük alufólia nélkül nagyon kiszárad és nem lesz omlós.

A halak megpucolását még nem tűztem ki magamnak mint "challenge" de ígérem lassan túl teszem magam a traumán amit tudom, hogy okozna és belevágok ebbe is! Egyenlőre azonban úgy érzem elég ennyi... :)


Jó étvágyat ehhez a fogáshoz is!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése