2013. február 16.

Pásztorpite

Hozzávalók
  • 1/2 kg pulykamell (darált hússal is szokták csinálni)
  • 1-1-1 db piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
  • 5 fej gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  •  2 dl tejszín
  • bors
  • 8 db burgonya
  • 2 dl tej
  • 50 g vaj
A hagymát üvegesre párolom majd hozzáadom az apró kockákra vágott pulyka mellett vagy a darált húst.
Kicsit megpirítom  a hús minden oldalát majd alacsonyabb fokozatra kapcsolok és fedő alatt még 20 percig főzöm, hogy jól megpuhuljon. Eközben felszeletelem a gombát és a kaliforniai paprikát majd hozzáadom a húshoz és még 20 percig főzöm. Felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom és adok neki még 5 percet.
Eközben már feltettem a krumplikat főni mert krumplipürét készítek belőle. Kockákra aprítva főzöm kb 20-30 percig. Ha készen van a vajjal és a tejjel, turmixgép segítségével összetöröm a krumplit és elkészítem a pürét. Előveszünk egy jénai tálat, kivajazzuk és az aljára rétegezzük a zöldséges-húsos alapot majd legvégül finoman rákanalazzuk a krumplipürét majd elsimítjuk a tetejét. Villával húzhatsz bele hullámokat is, hogy ha megpirul szép legyen a tetején a minta. Minél "keményebbre" sikerül a püréd és a húsos keverék annál kezelhetőbb lesz. Ha nagyon folyékonyra készíted a két réteget annál nehezebb lesz kiszedni a tálból és szépen tálalni. Én most éppen így jártam de így is nagyon finomra sikerült. 
Szakácsfáklyával én kicsit rápirítottam a tetejére és hagytam a tricolor paprikából is díszítésnek néhány darabot. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése