2013. február 16.

Tiramisu

Hozzávalók
  • 250 g mascarpone
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl cukrozott kávé
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag babapiskóta (kb. 20 db van egy csomagban)
  • 3 evőkanál rum vagy whisky
  • kakaópor
  • 2 dl tejszín
A tojásokat szétválasztjuk majd a sárgájához hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot és habosra keverjük. Ezután a mascarponeval és a whiskyvel is elkeverjük jó alaposan. A sárgáját addig kell habosra verni amíg egészen ki nem világosodik a színe és tényleg habos állagot kell kapnunk de ez nem elég ezért is hangsúlyozom, hogy a színében való változást is tapasztalnunk kell. A fehérjéhez hozzáadjuk a maradék 1 evőkanál cukrot és jó kemény habot verünk belőle amivel aztán fellazítjuk a mascarponés keveréket de csak fakanál segítségével, óvatosan mert nem akarjuk széttörni a habot! Én fokozván az élvezeteket még fel szoktam verni 2 dl tejszínhabot és ezt is belekeverem a krémbe.
Lefőzzük a kávét, megcukrozzuk és beleöntjük a tejet és egy kis alkoholt is majd ebbe fogjuk belemártogatni a babapiskótát.
Jénai tálba szoktam elkészíteni. A babapiskótát gyorsan kell megforgatni a kávéban mert nagyon hamar beszívja és szétesik darabokra! Első rétegként egy kis krémet eloszlatunk a tál alján majd erre fektetünk egy sor babapiskótát, a krém felét rákanalazzuk és eloszlatjuk egyenletesen majd jön a következő adag piskóta és megint a krém. A tetejére szitáljunk kakaóport vagy díszítsük ahogy tetszik. Íme két verzió... :)
Saját magad készített tejszínhabbal javaslom elfogyasztani.

Ha már lúd, legyen kövér! :)

Ez egy szerelmes Tiramisu :P


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése