2013. február 16.

Körtés édesburgonya krémleves

Hozzávalók
  • 2 db érett körte
  • 4 db édesburgonya
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • barna cukor vagy méz
  • néhány csepp citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 50 g vaj
A vajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, ha már üveges rádobáljuk a megpucolt és kockákra vágott körtét és édesburgonyát majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fél órán át főzzük míg könnyen pépesíthető nem lesz. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítsük addig amíg teljesen sima állagú nem lesz. Ezután öntsük bele a húsleves alaplevet, tejszínt, sózzuk, borsozzuk és adagoljunk hozzá annyi mézet vagy cukrot amennyit jónak gondolunk. (Egyébként ha éppen nincs otthon húsleves alaplevünk akkor vegyünk elő két darab húsleves alap kockát!)Én kb. 3 evőkanál mézet adtam hozzá. Mehet a citromlé és, hogy még inkább bolondítsak az ízvilágán beleszórtam egy csipet citromhéj reszeléket is. 
Tálaláskor még megszórtam pirított fenyőmaggal és egy csipet frissen őrölt chili-vel de ez természetesen elhanyagolható. 
Kellemes élvezkedést kívánok! :P


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése