2013. február 16.

Baconös gofri joghurtos-tormás mártogatóval

Hozzávalók
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • bors
Mártogatóshoz
  • 4-5 evőkanál natúr joghurt
  • 2-3 teáskanál tormakrém 
  • pici só
  • bors
  • csipet cukor
  • néhány csepp citrom leve
A tojásokat a tejjel és a tejszínnel elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és borsot és kevergessük addig amíg sima állagú masszát nem kapunk.
Izzítsuk be a gofri sütőt és olívaolajjal kenjük ki vékonyan. Vegyük elő a bacont és fektessünk egymásmellé két darabot (ha túl hosszú, vágjuk ketté és úgy fektessük a sütőbe egymás mellé) majd ha már az alja megpirult fordítsuk meg, hogy a másik fele is pirulhasson és egy merőkanálnyi tésztát kanalazzunk a szalonnára majd csukjuk le a sütő tetejét és kb. 2-3 perc alatt megsül. Míg sülnek a gofrik, készítsük el a mártogatóst. 
A joghurtot a tormakrémmel keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot és néhány csepp citrom levet adjunk hozzá és már készen is van. :) Kanalazzunk belőle a gofri tetejére vagy mártogassuk, ahogy jól esik.
Jó ötlet egy gyors vacsorának vagy reggelinek.
Sokaknak furcsa lehet a gondolat...sós gofri???
De kóstoljátok csak meg! Kellemes csalódás lesz, ezt megígérhetem!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése