2013. február 9.

Fondue, csokis és fehér csokis öntettel

Hozzávalók
  • gyümölcsök
  • 1 tábla tejcsokoládé vagy étcsokoládé összetördelve, akár ezek keveréke is lehet
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 1 dl krémlikőr 
  • chili
A gyümölcsöket mossuk meg és gusztusosan szeleteljük fel. Ezzel készen is van az alap.
Az öntetek elkészítése is nagyon egyszerű. Nekem nincsen fondue készletem így fogtam egy fazekat amit megtöltöttem vízzel, felforraltam a vizet benne és bele helyeztem egy kisebb edényt majd vízgőz felett olvasztottam meg a csokoládékat. (Fehéret és barnákat külön-külön)
Hogy kihűlésükkor ne keményedjen annyira vissza fellazítottam egy kis krémlikőrrel őket kb fél-fél dl-vel.
Így végeredményül kaptam két, pikáns öntetet amibe a gyümölcsöket mártogathattam.

Ha szereted a csípőset és ezt a különleges ízkombinációt, bolondítsd meg az önteteket egy kis frissen őrölt chilivel is!



Nálunk a fehér csokoládés öntet jobban fogyott! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése