Hozzávalók
- 200 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 50 g vaj
- juharszirup vagy csokiöntet
A száraz hozzávalókat egy tálban keverd össze. Csinálj a közepébe egy lyukat és tedd bele a tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Ha van, botmixerrel gyorsabban és csomómentesebben ki tudod keverni a tésztát, sűrű masszát kell kapnod így nem folyik szét olyan könnyen a palacsintasütődben de én bevallom vettem egy mini Tefal sütőt amivel szabályos, kör alakúra ki tudom sütni és nem folyik. Ez a mini sütő egyébként alkalmas amerikai palacsinta sütésére vagy tükörtojáshoz is! :)
Nekem villany tűzhelyem van úgyhogy én 3-as vagy 4-es fokozaton szoktam kisütni a palacsintákat.
Csokiöntet
- 20 dkg apróra tördelt étcsoki
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1,5 dl víz
A vajat a csokival gőz felett olvasszuk fel, keverjük bele a kétféle cukrot majd lazítsuk fel a vízzel. Víz helyett tehetsz bele tejet vagy tejszínt is. Jól öntsd nyakon a palacsintát, esetleg halmozd az élvezeteket még egy adag tejszínhabbal is és úgy lesz tökéletes az összhatás! Én jobban szeretem a csokiöntetes variációt mert a juharszirupot nem szeretem de kinek milyen az ízlése. Tejszínhabként pedig javaslom az általad felvert tejszínhabot mint a boltit.
A lényeg, hogy tedd be a tejszínt fél órára fagyasztóba, hogy megdermedjen majd úgy jéghidegen verd fel, ha szükséges tegyél hozzá egy csomag habfixálót is vagy ha igényled esetleg még porcukrot!
Én kaptam anyukámtól egy tejszínhab készítő szifont amibe csak beleteszem a hozzávalókat (habfixáló, 2,5 dl tejszín, pici porcukor) "belepasszintom" a patront és kész is. Nagyon praktikus segédeszköz...! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése