Hozzávalók
- 2,5 dl tej
- 2db babérlevél
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 csipet kakukkfű
- 2 csipet oregánó
- 2 csipet bazsalikom
- bors, só ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- kukoricaliszt
- kókuszzsír
Pucold meg a krumplit és vágd fel apró kockákra, főzd meg annyi vízzel, hogy éppen ellepje és tedd bele a vízbe a két babérlevelet valamint a sót. Ha már a krumpli majdnem teljesen megfőtt, add hozzá a zúzott fokhagymát és főzd addig amíg teljesen meg nem fő.
Amíg ez előbbi elkészül, készítsd el a hagymakarikákat. Szeld fel a hagymát vékony karikákra és forgasd meg a kukoricalisztben. Tedd fel a kókuszzsírt melegedni és amikor már eléggé felforrósodott mehetnek bele a hagymakarikák. Szép aranybarnára süssd őket és ha kész tedd egy papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsír.
Ha a krumplink is elkészült botmixer segítségével zúzd össze benne a krumplit, hogy krémes levest kapj. Add hozzá a fűszereket is és folyamatos kevergetés mellett csurgasd bele a tejet. Sűrűségét maga a krumpli fogja adni de ha nagyon sűrűnek találod öntsd még fel igényed szerint tejjel.
Ha szereted, piríts hozzá még magvakat is és szórd meg a leves tetejét vele tálaláskor a hagyma karikák mellett.
Nagyon jó választás annak aki szereti a krémleveseket és a finom ízkombinációkat!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése