2013. február 9.

Burgonya krémleves

Hozzávalók
  • 2,5 dl tej
  • 2db babérlevél
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 csipet kakukkfű
  • 2 csipet oregánó
  • 2 csipet bazsalikom
  • bors, só ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • kukoricaliszt
  • kókuszzsír
Pucold meg a krumplit és vágd fel apró kockákra, főzd meg annyi vízzel, hogy éppen ellepje és tedd bele a vízbe a két babérlevelet valamint a sót. Ha már a krumpli majdnem teljesen megfőtt, add hozzá a zúzott fokhagymát és főzd addig amíg teljesen meg nem fő.

Amíg ez előbbi elkészül, készítsd el a hagymakarikákat. Szeld fel a hagymát vékony karikákra és forgasd meg a kukoricalisztben. Tedd fel a kókuszzsírt melegedni és amikor már eléggé felforrósodott mehetnek bele a hagymakarikák. Szép aranybarnára süssd őket és ha kész tedd egy papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsír.

Ha a krumplink is elkészült botmixer segítségével zúzd össze benne a krumplit, hogy krémes levest kapj. Add hozzá a fűszereket is és folyamatos kevergetés mellett csurgasd bele a tejet. Sűrűségét maga a krumpli fogja adni de ha nagyon sűrűnek találod öntsd még fel igényed szerint tejjel.

Ha szereted, piríts hozzá még magvakat is és szórd meg a leves tetejét vele tálaláskor a hagyma karikák mellett.

Nagyon jó választás annak aki szereti a krémleveseket és a finom ízkombinációkat!

Jó étvágyat kívánok hozzá!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése