2013. február 9.

Kedves Látogatóm,


Üdvözöllek blogomon! :)
Hol is kezdjem…(?) J
Szeretek főzni, imádok alkotni valami újat ami nem kizárólag megszokott. Jobban szeretem a különleges ételeket mint a tipikus hazai, magyaros ízeket, engem ez utóbbi nem igazán elégit ki kulináris téren. Sokkal inkább a nem mindennapi megszokott ízek, kombinációk amik izgalommal töltenek el.
Ezeket a “bűncselekményeket” leírhatnám csak a receptgyűjteményembe, de arra gondoltam mégis csak korszerűbb a világhálón vezetni, mint papír fecniken habár annak is megvan a maga hangulata. Így viszont bárki, bármikor elérheti aki egy csepp szenvedélyt is érez a fazekai és a konyhája iránt mint Én! 

Néhány szót rólam!
27 éves leszek idén márciusban és itt volt az ideje valami olyan hobbit találnom ami kikapcsol, amit szeretek csinálni és úgy tűnik megtaláltam.
1,5 éve költöztem fel Pestre és élek páros életet a másik felemmel mégis a szülői háztól függetlenedve, nagy lépés ez egy “kislánynak”! Fiatal "háziasszonyként" helyt kell állnom nap mint nap ami cseppet sem teher számomra. Villogtatnom kell a "tehetségem" ha egyszer el akarok kelni! :P
Mindig találok valami indokot, hogy a konyhában tölthessek néhány órácskát.
Ha éppen nem vacsit készítek rájövök, hogy nekem chutney-t kell főznöm vagy begyúrok valamit amit megsütök és lefagyasztok ha hirtelen vendégségbe cseppennék otthon legyen mit előkapnom, vagy éppen egy közelgő szülinapra bevállaltam egy tortát és azt álmodom meg vagy csak egy fondue-t dobok össze vagy eszembe jut, hogy nekem vannak csíráztató eszközeim miért ne nevelgessek egy kis “vitamin-bombát”?
 Megnyugtat és kikapcsol…I LOVE it! <3

Anyukámmal nagyon sokat főztem otthon, sok mindenre megtanított. Ettől függetlenül sok más újdonságot is szabadúszóként fedezek fel. Folyton lesem a gasztro oldalakat honnan tudnék még lopni új ötleteket, tovább fejleszteni az általam elsajátítottakat és így tovább…
“Múzsám” Nigella Lawson, imádom ahogy beszél főzés közben az ételekről, imádom, hogy minden műsora úgy fejeződik be, hogy este lelopódzik a konyhába és nyakig a hűtőben állva majszol. Nem beszerezhetetlen alapanyagokból készít ételeket és nagyon kreatív, egyszerűen készít valami nagyszerűt!
…és természetesen ott van még Jamie Oliver is, nagyszerű szakács, szeretek tőle is főzni, a receptjei tele vannak meglepetésekkel, változatos ízkombinációkkal és még tippet is ad házi szószok elkészítésére, amit aztán a későbbi receptjeiben is használ mint alapanyag. Nagyszerű fickó!
Sok érdekes receptes könyvem van, inkább azokat lapozgatom ha olvasásra vagyok kiéhezve vagy csak a képeket nézegetem bennük és a fejemben több receptből ollózok össze egyet! 

A blogolás ötlete 2 éve kezdett el motoszkálni a fejemben amikor először megnéztem a Julie&Julia című filmet de akkor még nem vettem a bátorságot, hogy megtegyem. Aztán mások is arra buzdítottak, hogy vessem bele magam egy gasztroblogba és osszam meg amit tudok, tapasztalok… na nem vagyok egy szakács, csupán csak egy lelkes, szorgalmas, “kuktátlan” aki nyitogatja szárnyait és megtanul amit lehet, mindezt úgy, hogy közben élvezi amit csinál, ami valljuk be elég ritka. Az időm sajnos kevés ezért nem ígérem túlságosan forgalmasnak a blogot, de idővel nagyon sok finomság vár majd arra, hogy minél többen kipróbáljátok!
Folyton van valami cél amit szeretnék elérni. Például most kitaláltam, hogy a bon-bon készítésbe is fejest ugrok. Aztán jön a nyár ami pedig nem jár fagylalt nélkül így hát azt is tudnunk kell elkészíteni. A torta díszítés is nagyon érdekel csak a kreativitásom megkopott kicsit amíg nem használtam de tudom, hogy ott szunnyad bennem nem is olyan mélyen, így hát eljött az idő felébreszteni! 

Fogtok találkozni az oldalamon alak-kímélő receptekkel, kalóriabombákkal, koktélokkal, hűsítőkkel, szendvics variációkkal, levesekkel, főételekkel az egyszerűbb fajtából és persze mivel mindig van cél ezért itt előttetek fogok kipróbálni vadabb és nehezebb ételeket is!
Hangsúlyoznám, hogy ezek nem saját receptek! Lesznek közte saját variációk is és máshonnan vett ötletek.
Nem biztos, hogy mindenkinek az fog ízleni ami nekem, de én is úgy szoktam ha látok valami érdekeset, de valami mégsem tetszik benne akkor a saját ízlésem szerint átalakítom, tedd Te is ezt bátran ha neked más az igényed/ízlésed!
Tudtok majd ti is kommenteket írni ha van valami észrevétel, javaslat, amiket szívesen fogadok, mert hát a jó Pap holtáig tanul, tudjátok. ;)

Köszönöm azoknak akik buzdítottak erre a lépésre és továbbá azoknak is akik az olvasóimmá válnak idővel és lelkesen követnek örömömben, bánatomban és együtt főznek velem avagy csak olvasgatnak... :)



Nos, akkor nincs más hátra mint előre, blogolásra fel! <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése