2013. június 4.

Sajtos, túrós ropogtatós

Hozzávalók:
  • 1 db tojás
  • 250 g liszt (én zabhelyelisztből készítettem)
  • 250 g vaj
  • 250 g túró (Cottage Cheese)
  • 1 marék pirított magvak keverék (elhagyható)
A vajat már előzőleg hagyni kell kiolvadni de nem mikróba bevágni hanem előtte este kitenni a pultra, hogy lágy legyen ne pedig folyós.
Minden hozzávalót tálba öntünk és kézzel tésztát gyúrunk belőle. Nem baj ha egy ragadós paca lesz a végeredmény mert be kell tennünk a hűtőbe dermedni min.2 órára így a vaj megdermed és összekapja az egész tésztát. A 2 óra leteltével elég nehezen fogjuk a tálból kivarázsolni a tésztát de nem baj, legyünk türelmesek és gyúrjunk egy nagy golyót a tésztából. Jöhet a deszka és a sodrófa és nyújtsuk ki fél centi vastagságúra. Szaggassuk ki a tésztát olyan formára amilyenre szeretnénk vagy kockákat is vagdoshatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztassuk fel őket és szórjuk meg a tetejüket sajttal.
25 perc alatt 200 fokon megsütjük és óvatosan szedjük le a papírról mert nagyon omlós melegen.

Fincsi nagyon :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése