2013. május 16.

Ünnepi trifle málnával

Hozzávalók:

  • 2 csomag teljes kiőrlésű kakaós Győri Édes keksz (2 x 180 g)
  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál likőr (áfonya, fekete ribizli ami éppen van otthon)
  • 25 dkg tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg túró

A kekszet összetörjük de hagyjunk benne durvább darabokat. Vegyünk elő egy szép tálat amiben már tálalni fogjuk a desszertet mert már el is kezdjük rétegezni. Elsőként mehet 2 marék keksz darálék majd mehet rá a már felolvasztott málnából is. Osszunk el mindent 2-3 részre attól függően, hogy mekkora tálba rétegezzük így nem ér utol az a probléma, hogy valamelyik szintre kevesebb jutott valamelyik alkotórészből! :)
A krémet úgy készítjük el, hogy a túrót a tejfölt és a 6 evőkanál cukrot illetve a vaníliás cukrot kikeverjük  úgy, hogy a túró se maradjon csomós. Mielőtt a krémet is rétegeznénk csepegtessünk a likőrből a málnára ízlés szerint, ki hogy szereti! Majd jöhet a túrós keverék és kezdhetjük újra a keksszel, a málnával és a túrós krémmel de a likőrt ebből a rétegből se spóroljuk ki! Én azt javaslom, hogy a tetejét saját kezűleg felvert tejszínhabbal díszítsük mert a bolti flakonos fajta 10 perc után összeesik és egy nagy trutyi lesz a végeredmény mire tálalásra kerülne a desszert. A habot természetesen még puccosíthatod csokireszelékkel vagy amit megfelelőnek gondolsz. :) Miután elkészültél tedd be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek benne és a likőrt is felszívja a keksz és a málna. Ez tipikusan egy olyan desszert ami egyben szép. Amint elkezded tálalni egy felismerhetetlen színes, folyós halom lesz belőle úgyhogy ha van egy több darabos garnitúrád ami pontosan akkora desszertes tálakat tartalmaz ami egy embernek nem okoz gondot, hogy egy ültő helyében elfogyassza akkor javaslom, hogy inkább ilyen kis egyszemélyes adagokat készíts.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése