2013. május 22.

Körte fagyi

Hozzávalók:
  • 3 db érett körte (kásás, túlérett a legjobb)
  • 3 dl tejszín (Hulalát javaslom mert az egyébként is édeskés ízű és növényi)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • édesítő ízlés szerint vagy cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve

A körtéket apró kockákra vágjuk, a tojást a tejszínnel, a vaníliás cukorral és az édesítővel habverő segítségével habosra verjük majd egy lábosba öntjük a körtével együtt. 10-15 percig főzzük majd botmixerrel összeturmixoljuk annyira, hogy ne maradjon darabos. Ezután felforraljuk és mehet hűlni. Öntsük át műanyag tálkába, zárjuk le és mehet a mélyhűtőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése