2013. március 11.

Őszibarack krémleves

Hozzávalók
  • 1 üveg őszibarack befőtt vagy a konzerves bolti változat
  • 2 dl tejszín
  • citrom leve és reszelt héja
  • cukor
  • 1 dl fehérbor
  • fahéj
  • szegfűszeg
Szeleteld fel apró kockákra a barackokat majd levével együtt tedd fel főni. Önts rá 1 liter vizet és főzd meg a barackokat annyira puhára, hogy a botmixer tudja azonnal pépesíteni. Tegyél bele egy csapott kávéskanál fahéjat és szegfűszeget és ízlés szerint a cukrot. Én kb. 5 evőkanál cukrot tettem bele, szeretem édesen! :)
Ha a gyümölcs puhára főtt akkor turmixoljuk össze krémesre a levest és végül adjuk hozzá a tejszínt is. Utolsó simításokként még fűszerezzük, édesítsük ha nem tökéletes és a legvégén tegyük bele az 1 dl bort, a citrom levét és héját. Tegyük hűvös helyre és hidegen tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése