Hozzávalók
- 1 üveg őszibarack befőtt vagy a konzerves bolti változat
- 2 dl tejszín
- citrom leve és reszelt héja
- cukor
- 1 dl fehérbor
- fahéj
- szegfűszeg
Szeleteld fel apró kockákra a barackokat majd levével együtt tedd fel főni. Önts rá 1 liter vizet és főzd meg a barackokat annyira puhára, hogy a botmixer tudja azonnal pépesíteni. Tegyél bele egy csapott kávéskanál fahéjat és szegfűszeget és ízlés szerint a cukrot. Én kb. 5 evőkanál cukrot tettem bele, szeretem édesen! :)
Ha a gyümölcs puhára főtt akkor turmixoljuk össze krémesre a levest és végül adjuk hozzá a tejszínt is. Utolsó simításokként még fűszerezzük, édesítsük ha nem tökéletes és a legvégén tegyük bele az 1 dl bort, a citrom levét és héját. Tegyük hűvös helyre és hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése