2013. február 11.

Spenótos scampi zöld tagliatellével

Hozzávalók
  • 1/2 kg fagyasztott scampi de beszerezheted frissen is
  • fél csomag spenót (igény szerint lehet több is)
  • 5 dl fehér bor (én Tokaji Szamorodnit használtam)
  • 2 dl tejszín
  • liszt a sűrítéshez vagy bármilyen más sűrítő
  • pár csepp citrom leve
  • só, bors, chili
  • 1-2 evőkanál cukor 
  • 1-2 evőkanál Worchester szósz
  • 500 g Tagliatelle tészta
  • 50 g vaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • parmezán sajt
  • néhány szem koktélparadicsom a díszítéshez
A tésztát tedd fel főni sós, olajos forrásban lévő vízbe kb.  20 percig. Amíg elkészül gyorsan megfőzzük a lényeget! :)
A vajat forrósítsd fel majd a már kiolvasztott scampikat tedd bele, fedő alatt 10 percig párold. Tegyél rá néhány csepp citromlevet ha túl erősnek ítéled meg a rák illatát, így kicsit ez finomodni fog.
10 perc eltelte után tedd rá a spenótot is és főzd még együtt 10 percig. Add hozzá a sót, borost, chilit és folyamatosan öntsd fel borral minden kevergetés után. Add hozzá a tejszínt, a worchester szószt, a cukrot és törd bele a fokhagymát is. Rottyantsd össze még fedő alatt 10 percig. Ha kész a tészta vegyél elő egy nagy tálat és keverd össze a szószt a tésztával, szelj félbe néhány koktélparadicsomot és dobáld a tetejére majd szórd meg parmezánnal.
A látvány izgalma után csak nyugodj meg és kezdj el majszolni!
Kellemes perceket kívánok az ízek világában... :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése