2013. augusztus 27.

Lacazos saláta fokhagymás pirítóssal, citromos-bazsalikomos öntettel

Hozzávalók:
  • ruccolás, madársalátás keverék
  • 100 g pácolt lazac
  • paradicsom
  • pirított magvak
  • mozzarella
  • néhány szelet barna kenyér
  • olívaolaj
Öntethez:
  • olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors
  • barnacukor

A salátát helyezzük a tányérra, szeleteljük a tetejére a paradicsomot és szórjuk meg a pirított magkeverékkel. A lazacot is tegyük a sali mellé majd locsoljuk meg a citromos bazsalikomos öntettel amit úgy készítünk el, hogy 4 evőkanál olívaolajt összekeverünk a citrom levével, sózzuk, borsozzuk, egy csipet cukrot adunk hozzá majd belekeverjük az aprított friss bazsalikomot. Közben egy serpenyőben pici olívaolajon pirítsuk meg a kenyerek mindkét oldalát majd ha elkészültünk akkor egy darabka fokhagymával dörzsöljük be az oldalait. Ezt is tegyük a sali mellé majd végül jöhet a mozzarella. Darabolhatod is de szerintem izgalmasabb ha csak letépkeded a salira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése