Hozzávalók:
- ruccolás, madársalátás keverék
- 100 g pácolt lazac
- paradicsom
- pirított magvak
- mozzarella
- néhány szelet barna kenyér
- olívaolaj
Öntethez:
- olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 csokor bazsalikom
- só
- bors
- barnacukor
A salátát helyezzük a tányérra, szeleteljük a tetejére a paradicsomot és szórjuk meg a pirított magkeverékkel. A lazacot is tegyük a sali mellé majd locsoljuk meg a citromos bazsalikomos öntettel amit úgy készítünk el, hogy 4 evőkanál olívaolajt összekeverünk a citrom levével, sózzuk, borsozzuk, egy csipet cukrot adunk hozzá majd belekeverjük az aprított friss bazsalikomot. Közben egy serpenyőben pici olívaolajon pirítsuk meg a kenyerek mindkét oldalát majd ha elkészültünk akkor egy darabka fokhagymával dörzsöljük be az oldalait. Ezt is tegyük a sali mellé majd végül jöhet a mozzarella. Darabolhatod is de szerintem izgalmasabb ha csak letépkeded a salira.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése