Hozzávalók:
Krémhez:
Krémhez:
- 1 doboz kókusztej (kb 400 ml)
- 1 csomag vaníliás puding
- 125 g fehér csoki
- 2 dl habtejszín
- 6 lap zselatin
- édesítő
- ananász szeletek
Tésztához:
- 7 tojásfehérje
- 6,5 dkg kristálycukor
- 5,5 dkg darált mandula
- 11 dkg kókusztejpor
Lime krémhez:
- 4 db lime
- 4 tojássárgája
- 18 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
Először kezdjük el a tésztával és fokozatosan haladjunk felfelé! :)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral majd beleforgatjuk a kókusztejport és a mandulát is. Kibélelt és kivajazott tortaformába öntjük a masszát és 25 percig sütjük kb 180 fokon. Ha kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt!!! :)
A krémhez kötél idegek kellenek! :)
A kókusztejet fazékban forrósítsuk fel majd adjuk hozzá a csomag pudingport és kevergessük csomómentesre. Közben amíg még nem sűrűsödik be tördeljük bele a fehér csokit, hogy megolvadjon. Folyamatosan kevergessük majd adjuk hozzá a már előre feláztatott lapzselatint is és ezzel együtt főzzük amíg jól besűrűsödik. Ha szükséges adjunk hozzá még cukrot vagy édesítőszert.
Ha kész a krém tegyük hűvös helyre. Verjük fel a habtejszínt majd ha már kihűlt a krémünk jól dolgozzuk össze őket aztán mehet a hűtőbe vissza, hogy dermedjen amíg a tésztánk is kihűl.
Ha kihűlt akkor rétegezzük. Vegyük elő újra az elmosott tortaformát amiben a tészta sült. Fektessük a tésztát az aljára és csatoljuk vissza az oldalát. Dobáljuk rá a szeletelt ananász csíkokat majd öntsük bele a krémet és így tegyük be a hűtőbe amíg el nem készítjük a lime krémet is.
A lime krémhez minden hozzávalót tegyünk lábosba és lassú kevergetés mellett addig főzzük amíg besűrűsödik. Tegyük picit arrébb hűlni és ha már nem forró akkor vegyük elő a tortát és öntsük ezt a lime réteget a másik krémes rétegre. Fedjük le a tortaformát és tegyük be a hűtőbe 3 órára dermedni. Ha letelt a türelmi idő jöhet a díszítés. :)
Én kókuszchipset használtam illetve ananászt.
Nagyon finom lett... :P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése