2013. május 2.

Sonkás, kukoricás, medvehagymás Quiche

Hozzávalók:

Tésztához
  • 200 g zabpehelyliszt vagy fehér liszt is lehet
  • 100 g vaj
  • 1 tojás
  • 1 dl víz
  • csipet só
Töltelékhez
  • 1 csokor friss medvehagyma felaprítva
  • 2 marék sonka felkockázva
  • 2 marék kukorica
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • bors
  • parmezán
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk majd pihentetni visszatesszük a hűtőbe amíg előkészítjük a töltelékhez valókat. Sonkát felkockázzuk, medvehagymát felaprítjuk, a tejszínt a tojásokkal botmixerrel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tésztát egy pite formájú tálban amit már előzőleg kivajaztunk szétterítjük a kezünkkel és az oldalára is húzkodunk a tésztából majd betesszük a sütőbe negyed órára 180 fokon. Ha lejárt az idő jöhet a tésztára a sonka, kukorica és a medvehagyma végül öntsük rá a tejszínes keveréket is. Tegyük vissza a sütőbe és süssük még 180-200 fokon fél óráig. Ha készen van és szép barna már a teteje az állaga pedig szilárd megszórjuk egy kis parmezánnal és frissen aprított metélőhagymával is.
Tortaszeletekre felvágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése