Hozzávalók:
Tésztához
Tésztához
- 200 g zabpehelyliszt vagy fehér liszt is lehet
- 100 g vaj
- 1 tojás
- 1 dl víz
- csipet só
Töltelékhez
- 1 csokor friss medvehagyma felaprítva
- 2 marék sonka felkockázva
- 2 marék kukorica
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- só
- bors
- parmezán
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk majd pihentetni visszatesszük a hűtőbe amíg előkészítjük a töltelékhez valókat. Sonkát felkockázzuk, medvehagymát felaprítjuk, a tejszínt a tojásokkal botmixerrel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A tésztát egy pite formájú tálban amit már előzőleg kivajaztunk szétterítjük a kezünkkel és az oldalára is húzkodunk a tésztából majd betesszük a sütőbe negyed órára 180 fokon. Ha lejárt az idő jöhet a tésztára a sonka, kukorica és a medvehagyma végül öntsük rá a tejszínes keveréket is. Tegyük vissza a sütőbe és süssük még 180-200 fokon fél óráig. Ha készen van és szép barna már a teteje az állaga pedig szilárd megszórjuk egy kis parmezánnal és frissen aprított metélőhagymával is.
Tortaszeletekre felvágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése