Hozzávalók:
Tésztához:
Tésztához:
- 200 g zabpehelyliszt vagy sima liszt
- csipet só
- 1 dl víz
- 1 tojás
- 100 g olvasztott vaj
Töltelékhez:
- 1 konzerv tonhal
- 1 fej paradicsom
- 1 csokor metélőhagyma
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- só
- bors
Először meggyúrjuk a tésztánkat úgy, hogy az összes hozzávalót egy tálba öntjük és masszát gyúrunk belőle. Fontos, hogy akkor jó a tészta amikor már nem tapad a tálunk falához. Ha meggyúrtuk, tegyük be a hűtőbe pihenni fél órára addig pedig készítsük el a tölteléket.
Először is a tojásokat és a tejszínt botmixerrel turmixoljuk össze, mehet bele egy csipet só, bors és az aprított metélőhagyma.
Közben gyújtsuk is be a sütőt, hogy jó meleg legyen kb. 180 fokos.
Vegyünk elő egy pite formájú tálat és olajozzuk be az alját vékonyan majd nyújtsuk szét benne a tésztát a kezünkkel úgy, hogy a tálunk falára is húzzunk fel belőle.Ha készen vagyunk tegyük be a sütőbe úgy 200 fokra és 10-15 percet süssük így magában. Miután letelt az idő vegyük ki és kenjünk el a tésztán a tonhalas konzerv tartalmát úgy hogy a benne lévő olajat is csepegtessük rá. Ezután jöhet a tojásos, tejszínes keverék majd a tetejére a paradicsomkarikák. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 180-200 fokon még 30 percig. Ha már szépen megpirult és szemmel láthatóan sem nyers még se a tészta sem pedig a töltelék akkor készen is vagyunk vele.
Szórjuk meg még egy kis maradék friss metélőhagymával és tálalhatjuk is.
Szórjuk meg még egy kis maradék friss metélőhagymával és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése