2013. május 2.

Paradicsomos-Tonhalas Quiche

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 200 g zabpehelyliszt vagy sima liszt
  • csipet só
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • 100 g olvasztott vaj
Töltelékhez:
  • 1 konzerv tonhal
  • 1 fej paradicsom
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • bors
Először meggyúrjuk a tésztánkat úgy, hogy az összes hozzávalót egy tálba öntjük és masszát gyúrunk belőle. Fontos, hogy akkor jó a tészta amikor már nem tapad a tálunk falához. Ha meggyúrtuk, tegyük be a hűtőbe pihenni fél órára addig pedig készítsük el a tölteléket.
Először is a tojásokat és a tejszínt botmixerrel turmixoljuk össze, mehet bele egy csipet só, bors és az aprított metélőhagyma.
Közben gyújtsuk is be a sütőt, hogy jó meleg legyen kb. 180 fokos.
Vegyünk elő egy pite formájú tálat és olajozzuk be az alját vékonyan majd nyújtsuk szét benne a tésztát a kezünkkel úgy, hogy a tálunk falára is húzzunk fel belőle.Ha készen vagyunk tegyük be a sütőbe úgy 200 fokra és 10-15 percet süssük így magában. Miután letelt az idő vegyük ki és kenjünk el a tésztán a tonhalas konzerv tartalmát úgy hogy a benne lévő olajat is csepegtessük rá. Ezután jöhet a tojásos, tejszínes keverék majd a tetejére a paradicsomkarikák. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 180-200 fokon még 30 percig. Ha már szépen megpirult és szemmel láthatóan sem nyers még se a tészta sem pedig a töltelék akkor készen is vagyunk vele.
Szórjuk meg még egy kis maradék friss metélőhagymával és tálalhatjuk is.




Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése