Hozzávalók
- 2 fürt vörös szőlő (én a nagymamám féle szőlő befőttet használtam)
- 2 dl tejszín
- barna cukor
- fahéj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- néhány csepp citromlé
- 2 dl vörös bor (pl. Egri bikavér)
A szőlőszemeket főzzük addig amíg teljesen pépesíthető nem lesz majd botmixerrel pürésítsük de ezt sem ússzuk meg passzírozás nélkül ugyanis a magok és a szőlőhéj felesleges lesz a levesben. Passzírozás után adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat egy csipet sót és a tejszínt. Forraljuk össze őket és vegyük le a tűzről de mielőtt félretennénk tegyük bele a bort és még esetleg egy kis brandyt is.
Tálalhatod hidegen is meleg nyári estéken de én most melegen tálaltam egy gombóc hideg vanília fagyival és tejszínhabbal. El tudod képzelni amikor a pikáns, savanykás, meleg levesben olvad ez az édeskés hideg vanília "krém"? Mennyei...!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése