2013. március 17.

Boros szőlőkrémleves

Hozzávalók
  • 2 fürt vörös szőlő (én a nagymamám féle szőlő befőttet használtam)
  • 2 dl tejszín
  • barna cukor
  • fahéj
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • néhány csepp citromlé
  • 2 dl vörös bor (pl. Egri bikavér)
A szőlőszemeket főzzük addig amíg teljesen pépesíthető nem lesz majd botmixerrel pürésítsük de ezt sem ússzuk meg passzírozás nélkül ugyanis a magok és a szőlőhéj felesleges lesz a levesben. Passzírozás után adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat egy csipet sót és a tejszínt. Forraljuk össze őket és vegyük le a tűzről de mielőtt félretennénk tegyük bele a bort és még esetleg egy kis brandyt is. 
Tálalhatod hidegen is meleg nyári estéken de én most melegen tálaltam egy gombóc hideg vanília fagyival és tejszínhabbal. El tudod képzelni amikor a pikáns, savanykás, meleg levesben olvad ez az édeskés hideg vanília "krém"? Mennyei...!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése